Noutati:
Info Legis: 0722 968713

Alerte E-mail la modificari in firmele din portofoliu
Soft organizare dosare cu verificare pe portalul M. Justitiei
Acceseaza LEGIS ONLINE de oriunde ai conexiune Internet

Vreti sa testati LEGIS varianta completa, timp de o luna?
LEGIS GRATUIT 30 DE ZILE
click aici


PREZENTARE C.T.C.E. Piatra Neamt

  • societate cu profil informatic, s-a infiintat in anul 1973, s-a transformat in anul 1991 in societate comerciala pe actiuni, iar in august 1999 a devenit societate comerciala cu capital privat.
  • Centrul Teritorial de Calcul Piatra Neamt ofera un grup complex de programe si servicii informatice de inalta calitate, performanta si flexibilitate, concepute de o echipa de profesionisti capabili sa furnizeze solutii eficiente clientilor la nivel national, prin intermediul pachetelor de programe informatice legislative, de gestiune economica si contabilitate, evidenta personal.
  • Societatea are traditie in domeniul software si relatii de lunga durata cu clientii.
  • Toate aceste aspecte constituie avantaje certe ale societatii oferindu-i o piata de desfacere in dezvoltare.
[Mai multe detalii...]



program de introducere si consultare

in legislatia UNIUNII EUROPENE

 

 

Aplicatia EuroLEGIS, dezvoltata de CTCE P. Neamt, ofera utilizatorilor o perspectivă de ansamblu asupra legislatiei Uniunii Europene si permite accesul concret si contextual la legislatia UE.

Accesul la legislatia UE se face pe baza unor algoritmi de cautare, folosind filtre specifice legislatiei comunitare (numar, an si tip act; tematica; publicatie; cuvinte cheie; etc.).

In comparatie cu alte aplicatii din domeniu, CTCE P. Neamt integreaza aceasta aplicatie in contextul legislatiei romanesti. EuroLEGIS trateaza intr-un mod aparte actele legislatiei europene care fac referire la legislatia romaneasca. Aplicatia furnizeaza utilizatorului o echivalenta intre cele doua legislatii (legislatia europeana si legislatia romaneasca), permitand o mai buna intelegere a procesului legislativ.

In conditiile in care, textul actelor normative din legislatia europeana la care se face referire in legislatia romaneasca, nu este publicat in Monitorul Oficial, ci doar se face trimitere la ele, programulinformatic EuroLEGIS,proiectat in cadrul firmei noastre, pune fata in fata cele doua legislatii si permite consultarea actelor normative ale Uniunii europene in paralel cu cele din legislatia noastra.

Aplicatia ofera o perspectiva de ansamblu a rolului si a activitătilor actorilor principali in procesul decizional si in procedurile legislative conexe ale UE, contribuind astfel la asigurarea unei mai mari transparente in legislatia UE.

Despre legislatia Uniunii Europene

Acest modul ofera informatii privind rolul si activitatile actorilor principali in procesul decizional si in procedurile legislative conexe ale Uniunii Europene:
- Consiliul Uniunii Europene;
- Comisia Europeana;
- Parlamentul European;
- Comitetul Economic si Social;
- Comitetul Regiunilor;
- Curtea Europeana de Justitie si Tribunalul de Prima Instanta;
- Curtea Europeana de Conturi.

 


Legislatia UE este grupata pe domenii si tematici, in acest fel putandu-se selecta doar un anumit domeniu sau numai o anumita tematica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rezumatul actelor legislative este tradus in limba romana iar textul este vizualizat in limba engleza, franceza, germana si italiana.

 

 

Pentru fiecare act se furnizeaza informatii despre emitent, publicatia in care a aparut, tematica la care a fost incadrat precum si o fisa a actului cuprinzand lista actelor UE cu care interactioneaza in sensul modificarilor, completarilor, etc.

Pentru o consultare completa si comparativa se fac trimiteri directe la legislatia romaneasca apartinand unor domenii si tematici similare.

 

 

Legatura directa dintre legislatia romaneasca si legislatia UE se face prin accesarea butonului tematica similara, din fereastra de selectare tematica sau prin bifarea optiunii acte la care se face referire in legislatia romaneasca.

 

 

 

 


Totodata, din lista actelor din legislatia europeana selectate sau cautate, se poate face trecerea directa la legislatia romaneasca, prin accesarea butonului legis.romaneasca.

 

 

DICTIONAR ENGLEZ -ROMAN- permite selectarea unui cuvant din legislatia UE si traducerea acestuia in limba romana, cu posibilitatea de a selecta din legislatia romaneasca  actele care contin cuvantul  tradus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Cautarea unui act in legislatia Uniunii Europene

Accesul la legislatia UE se face pe baza unor algoritmi de cautare, folosind filtre specifice legislatiei comunitare:
- numar, an si tip act;
- tematica comunitara;
- publicatia act (Jurnalul Oficial);
- cuvinte cheie (in text sau in rezumat);
- acte in vigoare;
- acte care fac referire la legislatia romaneasca.

 

Aplicatia EUROLEGIS furnizeaza utilizatorului o echivalenta intre legislatia europeana si legislatia romaneasca doar in cazul in care aveti sauachizitionati si programul de consultare legislativa LEGIS. In caz contrar, beneficiati doar de consultarea legislatiei europene nu si de facilitatile  oferite de legatura directa dintre LEGIS si EUROLEGIS.

top...

Actualizarile Legis din ultima saptamana:
(Monitorul Oficial partile: I si I-bis)